Ontwikkelen van uw website

Als particulier, vereniging of klein bedrijf kan het ontwikkelen van een website een uitdagende taak lijken. Define-Function begrijpt dit en biedt daarom makkelijk te gebruiken oplossingen waarmee je snel online kunt gaan.

Een makkelijke en laagdrempelige werkmethode voor website ontwikkeling

Van idee naar realisatie

Voordat we van start gaan met uw project, plannen we eerst een kennismakingsgesprek in. Hierin bespreken we uw plannen en wensen, zodat ik een goed beeld krijg van wat u precies zoekt. Na dit gesprek ontvangt u van mij een vrijblijvende offerte waarin alle dienstverlening en financiële vergoeding duidelijk beschreven staan. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Van prototype tot oplevering: stapsgewijs bouwen aan uw website

Als u akkoord gaat met de offerte, ga ik voor u aan de slag om een eerste prototype te bouwen. Dit prototype is visueel en functioneel, zodat we samen kunnen kijken of alles klopt. Als dat zo is, knopen we de lijntjes aan elkaar en wordt de website opgeleverd. Op deze manier bouwen we stapsgewijs aan uw website, zodat het resultaat altijd voldoet aan uw wensen en verwachtingen.

Ontwikkel uw website op een makkelijke en laagdrempelige manier

Bij het ontwikkelen van uw website kunt u gebruik maken van een interactieve en iteratieve methode. Hierbij wordt er gewerkt met een provocerend prototype, dat uitgaat van een out-of-the-box denkwijze. Deze methode zorgt ervoor dat uw eisen en wensen beter in kaart gebracht kunnen worden, waardoor u als klant vaak actief betrokken wordt in het proces.

Stap 1: Voorbereiding met behulp van een provocerend prototype

Het ontwikkelen van uw website begint met het opzetten van een provocerend prototype. Dit prototype is gebaseerd op uw abstracte eisen en wensen, waarbij zowel gewenste als ongewenste functionaliteiten worden verwerkt die passen bij uw bedrijf, processen en/of doelgroep.

Stap 2: Interview & Provocatie voor specifieke eisen en wensen

Om de specifieke eisen en wensen helder te krijgen, worden er gesprekken gepland. Door middel van provocaties kunnen voorheen onbekende eisen en wensen naar boven komen die bijdragen aan het succesvol ontwikkelen van uw website.

Stap 3: Verwerking & Validatie

Na de interviews wordt het prototype bijgewerkt aan de hand van uw specifieke eisen en wensen. Vervolgens wordt het nieuwe prototype nogmaals besproken om te kijken of deze voldoet aan de gestelde verwachtingen. Indien nodig kan deze stap herhaald worden totdat het gewenste resultaat is bereikt. Met deze iteratieve en interactieve methode kunt u op een makkelijke en laagdrempelige manier uw website ontwikkelen met een uniek en passend karakter.

Website ontwikkeling en dataverwerking: de rol van MySQL databases

Van tabel naar het grote scherm

Wanneer u een website ontwikkelt, is het opslaan en verwerken van gegevens vaak een cruciaal onderdeel. MySQL databases bieden hierbij uitkomst, omdat ze gestructureerde gegevens kunnen opslaan die vervolgens weergegeven worden op uw website. 

Het gebruik van een database als MySQL brengt verschillende voordelen met zich mee bij het verwerken van data op uw website. Zo biedt het structuur en overzicht, waardoor uw website dynamisch kan worden ontwikkeld en beheerd. Daarnaast zorgt een database ervoor dat informatie efficiënter wordt opgeslagen en gebruikt kan worden.

Hoewel MySQL de standaard database is bij Define – Function, zijn er ook alternatieven mogelijk. Het is echter belangrijk om rekening te houden met eventuele additionele kosten en vereisten voor zelfhosting.

FAQ

Veelgestelde vragen
 1. Als u een website heeft, moet deze worden gekoppeld aan een domein om online toegankelijk te zijn. Dit is essentieel voor het opbouwen van uw online aanwezigheid en het bereiken van uw doelgroep. Bovendien kunt u met een domein persoonlijke e-mailaccounts instellen die passen bij uw onderneming. Bij Define - Function kan dit voor u geregeld worden.

 2. Een beveiligingscertificaat is noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van een beveiligde lijn op uw domein. Dit is vooral belangrijk als u betalingen accepteert of persoonlijke informatie verzamelt via uw website. Bij Define – Function kunt u erop vertrouwen dat uw website en ondersteunende database veilig en beschermd zijn tegen cyberaanvallen.

 3. Het bouwen van een website is slechts de eerste stap in het creëren van een online aanwezigheid. Om ervoor te zorgen dat uw website optimaal blijft functioneren, moet deze regelmatig worden onderhouden en beheerd. Bij Define – Function bieden wij maandelijks onderhoud en beheer voor uw website en ondersteunende database tegen een betaalbaar tarief. Zo kunt u erop vertrouwen dat alles soepel blijft draaien terwijl u zich richt op de groei van uw onderneming.

 4. Bootstrap is een populair raamwerk voor het ontwikkelen van websites. Het biedt een standaard voor het ontwikkelen van knoppen, formulieren en andere elementen van een website. Define – Function maakt gebruik van Bootstrap als leidraad voor de ontwikkeling van websites. Hiermee kan snel en effectief een website worden ontwikkeld die voldoet aan de laatste webstandaarden.

  Bootstrap: Het veelzijdige raamwerk

  Bootstrap is niet alleen populair bij Define – Function, maar heeft in het verleden ook dienst gedaan als raamwerk voor onder andere Twitter. Dit laat zien hoe veelzijdig het raamwerk is en hoe het zich kan aanpassen aan verschillende projecten.

  Optimaliseer je website met Bootstrap

  Door gebruik te maken van Bootstrap ben je er zeker van dat jouw website geoptimaliseerd wordt voor zoekmachines. Het raamwerk biedt namelijk diverse functionaliteiten die bijdragen aan betere vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Zo zijn de codes gestructureerd waardoor zoekmachine spiders eenvoudig door de pagina's kunnen crawlen en indexeren. Door deze voordelen is Bootstrap niet alleen handig voor ontwikkelaars, maar zorgt het ook voor betere resultaten op SEO-gebied.

  Maatwerk

  Door gebruik te maken van Bootstrap kan sneller in uw behoefte voorzien worden. Dit zorgt ervoor dat u sneller online bent, Define - Function werkt niet met Wordpress.

 5. Bij het bespreken van uw ontwerp kunt u aangeven welke onderdelen dynamisch opgezet moeten worden. Dit betekend dat u ook een aparte plek op uw website krijgt waar u teksten, afbeeldingen en/of andere elementen van uw website kan wijzigen. Define - Function biedt ook onderhoudscontracten aan waarbij u wijzigingen kunt doorgeven voor op de website.